nuffnang

Sunday, June 18, 2006

Shorter weekend with longer relieve....

Ahhhh...weekend tu memang aku rasa kan weekend yg paling relax sebab aku tak kuar dating, dan tak kuar gi mana. sabtu aku dok ngadap internet for the whole day dan kekadang tetido. saja nak cover tido sebab world pagi ahad tu. Imran, housemate aku tanya aku gi mana malam tadi. aku gi mamak cari apa yg boleh dimakan.lapar giler sebab siang tu aku dok togok air teh tarik instant Aik Cheong kegemaran aku. Terpaksa aku bukak packet yg kedua. Packet tu sebenarnye aku nak post kan kat bapak aku. dia pun kata sedap. nak balik melaka penat. tgh ujong bulan le katakan. next week balik on the way nak ke giant, baru aku beli dua tiga packet. Minggu lepas mak aku call tanya pasal apa ada surat saman MBSA MYR200 tak bayar lagi sampai diorang nk kuar kan waran tangkap. Sial betul la MBSA nie. Aku ingat nak sruh member aku hack networking dia pastu delete semua data yg ada. takyah susah nak pungut saman pas tu ubah round about2 kat shah alam tu dgn lanskap yg burok nak mampos tu. aku rasa kampung2 kat tanjung kling lagi lawa lanskap dia dari yg ada kat shah alam tu.
aku tak bayar pun. tunggu la bulan depan baru aku call sesapa yg ada kat MBSA yg boleh settlekan binatang tuh.
byk gak msg yg aku anta kat munira ari ni. memang aku rasa makin sayang kat dia. klu ikut logik, macam main tennis, klu service, mesti bola tu dtg balik kat kita. memang macam tu la hubungan aku ngan munira. last week aku jumpa dia kat mid valley. jantung aku macam terberhenti selama 5 minit. aweq berdarah campur tu memang gadis yg aku cari2 selama ini. sofistikated, open minded, kewanitaan, speaking the same language as mine et cetera. aku rasa dah nak hampir 4 bulan aku kenal dia. so, i have learnt what is the does and don't between of us. ada sau jerawat tumbuh kat pipi kiri dia. memang nampak sweet. dia ni slim. aku penah cakap kat dia, aku nak jadik kan dia watak dalam citer hansel and gratel. bagi dia makan sampai gemok. pas tu dia cakap' hah pas tu awak nak masukkan saya dalam furnace so that saya jadik gingerbread girl plak???' dia memang tau aku suka kan bende psiko.
smlm patut aku temankan dia ke shah alam mall beli birthday card member dia.
aku memang tak dapat nak attend sebab hujan lebat giler dan aku rasa penat sgt tghari tu. almaklumla, hujan lebat. capai selimut, dok depan tv, layan citer Lost.

tadi munira ada buat spaghetti bolognaise. tatau la sedap ke tak. dia kata pakai nestle nye rencah. rasa kari. kuang3.ada plak spagghti rasa kari......zzzzzz esok keje.tido awal. kul doblas brazil-ozi nye game. malas nak tgk ngantuk giler....

Friday, June 02, 2006

The weekend is even longer now!!!

Dari tingkap kondo aku dah boleh bayang kan betapa gayat itu tiada dala kamus hidup aku.
Aku gi mesjid shah alam td solat jumaat. Time tu dah lewat sgt. Nak gi mkn tgh pun tak sempat. So, aku berseorangan gi jumaat. Time aku nak buang air, aku terjumpa sorang kawan lama time kat uitm dulu. Rupa nya si wan. Dah boroi mamat tu. Aku tak tunggu apa terus ulur name kad aku. Tanya dia keje kat mana. Rupanya ari ni last dia kat Goodyear….klaka betul.rasa pelik pun ada gak.tapi dia dah dapat rezeki kat tempat lain. Nasib dia baik. Dia dgn rasa macam nak tak nak sebut yg dia dah kawin. Aku pun memang tak tau bila dia kawin. Nak buat camana. Salah aku gak sebab tak get along ngan diorang. Dulu sesame rapat. Makan, belajar, etc sesame ramai2. tapi lepas grad, masing2 buat haluan memasing. Aku memang sentiasa bz giler. Kekadang aku rasa memang hidup ni dah sunyi tahap maksimum. Nak buat kawan baru pun tak sempat. Klu ada pun, kat tempat keje aku la. Tu pun memasing dah kawin jadik bapak org. yet, most of them just kawan camtu camtu jek. Takde yg rapat. Harap kat yg ada pun, selalu skeptic kat aku.
Try call OG. Kenapa la susah betul nak contact minah nie. Try munira. Memang selalu senang dapat cakap ngan dia. Walaupun aku tak penah kuar ngan dia, tapi rasa nye macam ada chemistry. Try to avoid some small issue getting bigger.ari ni, bagi training kat staff baru, Gary. Hopefully dia jenis yg cepat pick up and hopefully apa training yg aku bagi tu, comprehendible.
Pala pun tgh pening skang sebab baru balik keje terus ngadap blog. Cuti pun sampai rabu depan. Saja mintak cuti nak tenang kan otak kat. Tiket flight pun tak check lagi. Rasanya macam takde jek waiting list ticket. Try tgk esok pagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...