nuffnang

Wednesday, October 18, 2006

6:37:40

ada 6 jam, 37 minit dan 40 saat lagi nak masuk waktu Zuhr.mlm tadi. tgh aku drive, nk gi beli yogurt drink, sebab mmg minuman aku tiap malam utk system pertahanan perut di bulan puasa nih, aku dihenyaj dgn seribu persoklan. kekadang aku tertanya pada diriku, seolah dalam dilema yg menggesa aku utk berhijrah ke negeri org gara2 attitude org kita. Org kita tu, tak kira la melayu ke, cina ke, india ke ...sama jek sumer skang.org kata letak jek mat saleh tu kat mesia. mesti perangai jadik mcm org mesia. letak jek org jepun yg kita kenal sebagai org berattitude tinggi, sure, takat perangai tu sesilap sebijik macam org banjar yg tak educated. ini la yg di namakan, berkawan dgn tukang besi, bau kita pun ikut macam tukang besi. berkawan dgn org jual perfume, kita pun ikut bau wangi macam dia. n, letak jek org mesia kat negara2 yg hi-civ ni, aku tak rasa diorang akan berubah. org kita mudah obsesseive kepada bende yg baru. klu bende tu negatif tu la yg diorang suka. tapi tak sumer. ada gak org kita yg travellingbawak pekdah. tapi ada sekor mamat ni, baru balik dari europe, time puasa lansung jadik kapir quraisy. yg kapir pun tak cooperate dgn dia dalam bab smuggling makanan utk org tak puasa nih sebab diorang tau puasa tu satu principle, bukannya kepercayaan.
klu time nak beli juadah berbuka tu, memsaing tak sedar diri. yg melayu takleh nak kata apa la. yg sabar aku salute, yg gelojoh nk potong keta org sebab diorang rasa keta diorang bapak gedabak tu mmg ramai yg doakan kecelakaan dia kat tgh jln nanti. tuhan bayar cash. n neraka takde aircond. tuhan bukan takat bayar cash kat mekah jek, skang nie kat memana pun sama jek. warkah penuh emosi ni sebenarnya utk dijadikan iktibar para blogger sumer yg tersadung masuk ke dalam blog nih. para driver yg mukminin tentu tahu tentang principle memotong kan? kita kat mesia kat. ikut driving system komanwel kan. so, aku tak berapa pasti adanye memotong belah kiri. klu kat hiway tu mmg perkara salah dah jadik perkara biasa.
kerajaan abih duit kat iklan2 yg kuang effektif utk memandu secar efektif. kanak2 pun tau. mmg la kanak tu tau sebab diorang tu naif. cuba klu bapak budak yg jauh lebih tau, tapi disebabkan emotional quotient tahap khinzir punye pasal, kehormatan diri jatuh ke paras kritikal.
dalam keadaan skang ni, aku tak pandang masyarakat itu dari segi bangsa, tapi agamanya. biarla yg budiman itu org Islam sendiri dan juga agama lain.

Monday, October 16, 2006

seminggu dua sebelum raya yg derita

ada 5 jam, 34 minit, n 8 saat azan subuh.

fuhh....mmg tahun nie cabaran puasa tu bukan la apa yg aku expect datang dari lapar dan dahaga. tapi, dtg dari cabaran kat tempat kije aku. macam2 new requirement tepon model baru sony ericsson kali ini. pening and mcm nk pecah pala otak aku memikirkan jalan utk memudahkan semua pihak yg berkaitan ngikut requirement baru tuh. bukan takat ngan planner jek aku gado, production, shipping, supplier. n ngan bos aku sendiri yg mendesak aku pujuk counter part aku tukar balik ke requirement asal. mcm2 tohmahan dah aku terima pasal requirement baru nih. sampai di satu tahap aku penah cakap kat boss aku yg aku dah takl leh nak handle situasi serumit skang nih.
ditambah plak dgn dilema wanita yg aku kenal. ada plak sorang minah ni cakap aku tak minat nak kawan ngan kawan dia yg gila nama tuh. Elyni nama dia. aku rasa dia jenis pompuan yg dok tak reti malu. dia ni jenis nak kenen kan kat aku ada sorang minah keje kat sub co pakcik aku kat sect 16. aku cakap aku tak minat sebab dia bukan la kriteria yg aku nak. therefore, klu tak menepati requirement esp dikalangan anak melaka sendiri, mmg aku malas nk layan atau terkinja2 nk layan pompuan camtu. tak pasal2 aku dituduh tak gentlemen and poyo. persoalan, pompuan jenis Elyni n Ida ni pompuan jenis apa yg mengharapkan gentlemen dari aku, sedangkan dia tak layak dilayan sebagai seorang wanita, hatta sebagai seekor anjing betina skalipun. Elyni sebenarnya budak baru kat kilang aku. aku pun tak tau dia ni yg mana satu. n budak Ida dari kelate sokmo ni pun aku tak penah jmpa n dah pandai nk judge org mostly likely like a grudge. Budak Elyni ni aku rasa seingat aku just pandang kat anak mata jek. sebab satu dia ni asal srawak. org asli srawak kot. and budak Ida ni asal Klate. So sori, sucker....not interested to have a realtion with these two bozos. bukan nk diskriminate, tapi tu la hakikat kehidupan yg Allah dah bagi kita pilihan utk kita pilih yg mana baik, yg mana burok. Aku rasa si elyni tak la selawa mana yg aku sangkakan. cuma adala dua tiga org jantan yg desperate yg kilang aku tu gi layan betina camtu. mmg aku ada terbaca thread email time bebudak ni sesibuk nk bebuka kat hertz chicken buffet. lepas satu2 mail yg irritating aku terima, last sekali aku pasang blocking based on subject. puas ati aku. dalam panas aku dilontarkan tuduhan dan hasutan yg aku ni tak gentlemen and poyo (romantik jauh skali) aku lontarkan email berbau panas yg berbunyi 'P*^&%&%t mak ko, B&*^o mak ko and mak ko *&^% ngan semua (&^&*^ kat kg ko dapat ko'.......panas betul jumaat lepas. ni first time aku jumpa pompuan camni.
hati aku tak sejuk lagi nih pasal betina dua ekor ni. Si Ida menggunakan pendekatan Islam utk menutup kemunafikan dia dan si Elyni ni plak terang2 an menonjolkan kebetinaan dia seolah dia macam ada harga diri, tapi aku tak begitu pasti harga diri nye itu terletak pada sifat kewanitaan atau kebetinaan. frankly speaking, it is utmostly towards kebetinaan. sabtu bebaru ni jugak aku dah pindah kan semua khazanah aku ke tempat baru. n satu floor dgn si betina jahanam, Elyni tu.
minggu lepas gak, aku rasa jiwa aku terganggu, sebab kondo kat tempat aku dah start kena pakai sticker keta. so, keta aku kena letak kat luau.sabtu bebaru ni gak aku gi survey umah sewa atas tanah kat puncak perdana. selamat skit nak letakketa moto segala. klu tak muat, depan umah aku tu kira dkt giler. takyah nak risau gi jenguk selalu kat luar kondo.

n then, forex aku EU based jadik serba serbi tak kena. aku loss USD75.hopefully, pembukaan forex kul 4am ni, menjanjikan peluang yg lebih cerah di mana EU akan face short sebyk 28 pips and lower.
Abg wahab rugi USD40. tapi still maintain, siap dapat beli perabot baru lagik ngan PC baru. mana tak nye, hasil forex tuh, capital dia USD150 jek. roling3 dapat USD1000.amik ko.....durian runtuh dia bulan ni. mmg dah rezeki dia. aku tumpang gembira. semoga kebahagian dia hasil dari ajaran aku yg basic tu, dapat beri rahmat kat hidup aku. yg lain aku tak pasti apa jadik sebab feedback yg aku terima amatla minimal.
ada 5 jam, 34 minit, n 8 saat azan subuh.

fuhh....mmg tahun nie cabaran puasa tu bukan la apa yg aku expect datang dari lapar dan dahaga. tapi, dtg dari cabaran kat tempat kije aku. macam2 new requirement tepon model baru sony ericsson kali ini. pening and mcm nk pecah pala otak aku memikirkan jalan utk memudahkan semua pihak yg berkaitan ngikut requirement baru tuh. bukan takat ngan planner jek aku gado, production, shipping, supplier. n ngan bos aku sendiri yg mendesak aku pujuk counter part aku tukar balik ke requirement asal. mcm2 tohmahan dah aku terima pasal requirement baru nih. sampai di satu tahap aku penah cakap kat boss aku yg aku dah takl leh nak handle situasi serumit skang nih.
ditambah plak dgn dilema wanita yg aku kenal. ada plak sorang minah ni cakap aku tak minat nak kawan ngan kawan dia yg gila nama tuh. Elyni nama dia. aku rasa dia jenis pompuan yg dok tak reti malu. dia ni jenis nak kenen kan kat aku ada sorang minah keje kat sub co pakcik aku kat sect 16. aku cakap aku tak minat sebab dia bukan la kriteria yg aku nak. therefore, klu tak menepati requirement esp dikalangan anak melaka sendiri, mmg aku malas nk layan atau terkinja2 nk layan pompuan camtu. tak pasal2 aku dituduh tak gentlemen and poyo. persoalan, pompuan jenis Elyni n Ida ni pompuan jenis apa yg mengharapkan gentlemen dari aku, sedangkan dia tak layak dilayan sebagai seorang wanita, hatta sebagai seekor anjing betina skalipun. Elyni sebenarnya budak baru kat kilang aku. aku pun tak tau dia ni yg mana satu. n budak Ida dari kelate sokmo ni pun aku tak penah jmpa n dah pandai nk judge org mostly likely like a grudge. Budak Elyni ni aku rasa seingat aku just pandang kat anak mata jek. sebab satu dia ni asal srawak. org asli srawak kot. and budak Ida ni asal Klate. So sori, sucker....not interested to have a realtion with these two bozos. bukan nk diskriminate, tapi tu la hakikat kehidupan yg Allah dah bagi kita pilihan utk kita pilih yg mana baik, yg mana burok. Aku rasa si elyni tak la selawa mana yg aku sangkakan. cuma adala dua tiga org jantan yg desperate yg kilang aku tu gi layan betina camtu. mmg aku ada terbaca thread email time bebudak ni sesibuk nk bebuka kat hertz chicken buffet. lepas satu2 mail yg irritating aku terima, last sekali aku pasang blocking based on subject. puas ati aku. dalam panas aku dilontarkan tuduhan dan hasutan yg aku ni tak gentlemen and poyo (romantik jauh skali) aku lontarkan email berbau panas yg berbunyi 'P*^&%&%t mak ko, B&*^o mak ko and mak ko *&^% ngan semua (&^&*^ kat kg ko dapat ko'.......panas betul jumaat lepas. ni first time aku jumpa pompuan camni.
hati aku tak sejuk lagi nih pasal betina dua ekor ni. Si Ida menggunakan pendekatan Islam utk menutup kemunafikan dia dan si Elyni ni plak terang2 an menonjolkan kebetinaan dia seolah dia macam ada harga diri, tapi aku tak begitu pasti harga diri nye itu terletak pada sifat kewanitaan atau kebetinaan. frankly speaking, it is utmostly towards kebetinaan. sabtu bebaru ni jugak aku dah pindah kan semua khazanah aku ke tempat baru. n satu floor dgn si betina jahanam, Elyni tu.
minggu lepas gak, aku rasa jiwa aku terganggu, sebab kondo kat tempat aku dah start kena pakai sticker keta. so, keta aku kena letak kat luau.sabtu bebaru ni gak aku gi survey umah sewa atas tanah kat puncak perdana. selamat skit nak letakketa moto segala. klu tak muat, depan umah aku tu kira dkt giler. takyah nak risau gi jenguk selalu kat luar kondo.

n then, forex aku EU based jadik serba serbi tak kena. aku loss USD75.hopefully, pembukaan forex kul 4am ni, menjanjikan peluang yg lebih cerah di mana EU akan face short sebyk 28 pips and lower.
Abg wahab rugi USD40. tapi still maintain, siap dapat beli perabot baru lagik ngan PC baru. mana tak nye, hasil forex tuh, capital dia USD150 jek. roling3 dapat USD1000.amik ko.....durian runtuh dia bulan ni. mmg dah rezeki dia. aku tumpang gembira. semoga kebahagian dia hasil dari ajaran aku yg basic tu, dapat beri rahmat kat hidup aku. yg lain aku tak pasti apa jadik sebab feedback yg aku terima amatla minimal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...