nuffnang

Sunday, December 31, 2006

Resolusi 2007


esok 2007.baru jek abis audit. kena diri lama kat store 10. dua hari berturut, physical inventory berjalan dgn agak lancar. klu refer dalam blog
Resolusi 2006, aku ada mention pasal side income. i am talking about raw, hard and cold cash generated from this kind of side income. bukan dari jenis HYIP, atau apa jua internet scam available.
mungkin aku dapat rasakan yg side income aku ni boleh dikatakan stabil sebab aku dah rasa yield dia. Forex. harapan utk belajar lebih byk teknik dan skill tu mmg sentiasa membara.
tak payah lagi merayau cari keje yg tahahantah tuh.
klu nk dikutkan, resolusi tahun 2006 tu mmg ada yg tk terbuat.
dan, takat ni aku ada bbrp resolusi utk tahun 2007:
i. settle semua bad debt secara berperingkat (brought fwd lagik dari tahun 2006)
ii.more forex expertise. public listed tak jadik.dah diganti dgn forex.
iii.repair n maintenance kereta aku.

Cukup....tak yah byk2 resolusi. yg lepas2 pun settle nye 2 jek sebab buat resolusi yg tak praktikal.
Ezwaty ada bgtau aku suh aku buat novel. takat ni idea tu just based on experience, normally. tapi, aku tak brp meletakkan harapan yg tinggi nk habis kan novel aku. tgk gaya macam susah. tapi, klu dah ada yg mendorong, apa salah nye.




Friday, December 22, 2006

kisah di hujong tahun


Minggu ni tak lagi macam minggu yg sebelum nih. Antara reasonnye:
i. rumours bg tau yg co aku tuh dah berapa dalam keadaan yg agak kritikal sebab tak byk volue. So, secara kongruentnye, ada kemungkinan besar tutup atau berlaku retrenchment ataupun VSS.
ii. Performance forex aku sememangnya tak memuaskan sebab dah nak ujong tahun, tambah lagi cuti krismas n new year and hari raya haji sebab ramai yg kelam kabut close order (tak kira la rugi ke untong ke). Org tak minat nk buat trading waktu2 kritikal camnih.
iii. Aku dah pikir2 nak guna bonus aku utk tambah reserves dalam forex aku, walhal aku boleh bermewahan dgn bonus tu. Dgn harapan dapat buat lebih tahun depan.
iv. Training coaching, mentoring n counseling workshop yg aku attend bebbaru ni mmg mencabar kewibawaan aku sebagai ketua.Akak kat sebelah dalam gambar tu ekceli merangkap counselor aku dalam bidang relationship propaganda bersama x x aweqs dan future aweqs aku.
v. Bos aku MC seminggu. Tak tau sakit apa…..

Tuesday, December 05, 2006

BSC, MC, n FXC

Minggu ni, macam minggu yg lalu. Tak de pa perubahan. Melainkan skg ni bz dgn BSC (balance score card) aku yg dibuat secara online. Dgr macam canggih, tapi amat perit utk ditelan keazaban nk mengisi natang bende alah tuh disebabkan system nye yg agak goyah sebab trafik yg tahap kritikal.setelah bertungkus lumus selama dua hari macam nk pecah kepalamemikirkan jln utk kasi submit appraisal aku tuh, akhir nye pagi tadi, Berjaya aku anta. Tapi tak dapat lagi score dia. Sebab bos aku ari ni still bz dgn audit sony ericsson. Aku pun terkena gak tempias nye nanti sebab aku key person yg buat shipment specification secara fizikal utk brand yg agak terkenal tuh.

Semalam aku loss byk gak dalam forex aku. Tak yah la aku terangkan berapa byk. Aku hanya biarkan ianya berlalu sebab seolah macam aku terpaku membiarkan MYR XXX aku hangus camtu jek. Salah aku gak sebab aku buat bukaan 0.2 utk setiap pip. Tapi rasanya klu aku bukak ari sekali pun mmg takde beza sebab hari ni masih ari selasa. Market tu boleh dikatakan tak leh nk predictable. Tapi, bagi aku, tiap ari pun mmg market tu unpredictable sebab forex bermain dgn risiko. Kebetulan, member aku tok gebok, tepon aku tanya pasal forex plak. Aku pun apa lagi, bukak citer la yg aku ada bukak offer utk investkan certain amount of money. So, dia pun berminat. Ada gak dua tiga org yg berminat. Sekadar minat tapi takde komitmen pun susah gak.

Next baru start semua transfer ke dalam akaun aku. So aku akan buat full throttle punyer forex next week. Setelah apa yg aku belajar dari pengalaman aku, aku tahu, perasaan tamak mmg merugikan. So, agak2 klu dah tak mampu, tk yah lah nak ngengada nk buat double triple pips.

Minggu ni mmg aku demam dan tak sihat. Lemah semacam. Sakit dada.

Kena rehat bebyk lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...