nuffnang

Wednesday, September 24, 2008

mencari Laila

recently, masa aku pack, diisi dgn aktiviti2 ibadat posa secara constant. esp 10 malam terakhir.mencari laila.bukan laila majnun mahupun aspalaila, tapi lailatul Qadri. tu tekad aku sejak sebelum pose lagi. walaupun byk rintangan yg aku tempuh (esp ngantuk kat opis, ttido dlm bas n esp) alhamdulillah takat ni dah malam ke 5 aku qiamullail. tak sempat lagi balik kampung bbuka ngan parent. bbuka ngan hosmet.masa transit dari opis nestle nk ke puncak perdana mmg cukup2.sampai2 dh nk bbuka.paling best, bbuka dgn hosmet sambil tgk atashin'chi. official web site.esok, insya Allah dapat gaji. balik kampung jumaat atau sabtu, nk beli kan baju raya utk ibu ngan ayah. walaupun aku tak beli apa2 utk diri aku sendiri sebab aku tau dulu, ibu ngan ayah aku pun pernah berkorban demi anak2. bila lagi nk buat camtu,skang la peluang yg ada.ari ni ada jemputan bbuka kat hilton PJ.bloated lagi la nampak nye aku.

Wednesday, September 17, 2008

black coffee on a black monday.

secawan (semug ekceli) kopi ketika sahur di hari isnin. mcm biasa, aku mmg antu kopi. kopi keras. aku blogger yg paling malas dlm dunia. mlm ke 18 pose ni, aku baru nk rajin tulis blogging. ari ni lak coti nudzul quran, takde apa yg menarik. aku sahur ngan member kat kerinchi, balik shah alam, basuh baju, kemas apa yg patut, n tertdo sampai zohor. sempat lagi layan movie tah apa2.beli juadah bbuka nasik lemak kosong ngan karipap sadin n kaswi n air tauhu panas utk sahur (over consume coffee drive u nuttier) malas nk pikir berat2. mmg aku sedar, dlm waktu terdekat ni, masa berjalan dgn gitu deras. sampai tak sempat tak catch up. since aku start kije Nestle, takde apa yg merisaukan aku selain masa depan aku yg haru biru n carca marba. dgn usia aku skg, aku jadik panic dalam hati. tak sapa yg tahu. kecuali mereka2 yg istimewa di samping aku. dgn keadaan patah kaki sabeb keta enjin dah barai,hutang bertambah,n aku hampir lupakan sahabt2 seperjuangan aku dulu kat flextronics and x skoolmate aku.apa la khabar diorang. memasing dah buat hal sendiri. raya nanti la baru nk asa peluang utk berjumpa.dlm keadaan tempat keje aku yg giler babi kuar bergossip, aku tak tau mana aku letakkan kesempurnaan utk aku jadik selesa utk kerja dgn aman. klu tiap hari tu, mesti ada yg tukang percik bara. ada jek citer org yg suka sgt jadik tukang penyampai kat nestle tu.furthermore, aku ada dua offer lagi dari proton n Aeon, yg tgh nunggu sedangkan aku dh already attached dgn nestle.aku pun serba tak kena sebab proton tak lagi confirm black n white.gitu jugak ngan Aeon. ditambah dgn suasana sahabat2 baru yg memahami n tak kurang yg susah nk faham diri aku.ada lak yg kaki gebang, yg berlagak, n arrogant. almaklum la, org bandau, mesti la nk berlgak ngan brand concious attitude dia, walaupun dia berkemampuan, but still, gelaran brand concious tu mmg lekat. ptg sebelum bbuka, Nadja call. lama giler tak jumpa ngan dia. time dia student dulu, byk la masa kitorang luangkan, gi minum2 makan2 n wut so ever. skg, dia dh keje, hidup aku jadik sunyi.aku gi tau, next week nk plan ngan dia bbuka kat klcc. my treat.nk makan sushi ngan dia nanti.pas tu klu ada peluang lagi, nk bbuka ngan x skoolmate aku,sebab tu ari mmg taxde peluang nk bbuka sama. sebab gue nggak sik ada onkos nye.ntah bila aku nk balik melaka, aku xde idea. sebab aku takut mcm2 bende yg leh buat mak bapak aku risau, nk plak tgh riuh aku nk merisik anak dara org n then tunang 2-3 bulan lepas raya. dgn siapa aku nk bertunang, biar la rahsia, nanti kan la kad kawin aku.pose this also, menyaksikan perbualan pasal kawin di kalangan hosmet2 aku, esp subki yg jauh 4 tahun muda dari aku.gersang la kot. mcm biasa, kat atas meja jepun kat ruang tamu kitorang tu, time bbuka, sembang pasal cincin, barang hantaran, n et cetera. cuma dlm benak aku fikir satu bende, aku baru start keje, tak konpem lagi n baru nk kumpul duit, walaupun aku tahun, 2 bulan gaji aku dh leh cover hantaran jek.apa yg famili aku tgh rancang, mcm biasa org melaka nk d/payment 50% time tunang nanti. perancangan utk aku pindah keje kat melaka tu, aku tak sure la jadik ke tak. mmg senang bapak aku cakap, keje dulu kat mana2 cawangan, n nanti2 leh internal transfer. wah2, ingat ni keje gomen ke?i wish that life is that easy as he thought.particularly, life aku become even more komplikated.walaupun aku tau, aku la punca keadaan jadik sekomplikated itu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...