nuffnang

Friday, November 28, 2008

makcik stress, pengkid yg hensem n brader burger bengang

sure korang sumer terpinga2.apa kaitan nye sumer ni
i. bertempat di kaunter tiket layan diri LRT pasar seni.
makcik stress :pu*&^*&^k nye mesin.aku tekan,lain lak yg kuar (sambil terpandang tajam ke mata aku,tanda protes ke atas kebiadapan makcik tu dgn perkataan pu*&^&*^*k tu)
ii. betempat di bus stop brickfiled depan 7E dekat klsentral (jln byk lobang,bas tak leh masuk,nanti bolos).makcik stress pun ada.tgh bercakap dlm phone (pun dlm nada stress seirama.satu brickfield dgr kisah dia ngan lawyer voxo.
aku :gila cun pengkid ni.nk je aku mintak no tepon dia.tp sah2 la dia dah ada aweq sebab dia layan p&(&(i.
pengkid hensem :abg ni apsal pandang2 aku?nk tackel ckp arrr.lu aphal wusha2 gua,brada!?!
iii. bertempat kedai burger belakang umah aku kat uitm puncak:
aku :bang,nasik lemak abis?bagi la benjo cheese satu.
brader burger: senyap....(p*&*&k nye budak.dia tak tau ke ari ni malam jumaat.bini aku dah banjir dah tu)
aku :eh, beli burger utk org umah! (sambil salam kat ex collegue flextronics.brok brek brok brek)
member aku: pot pet pot pet.
brader burger : tgh panas burger and hati sebab kitorang melewatkan tempoh dia utk melewati bini dia.
brader burger :siap!!(sambil lempar kan order kitowang.yg member aku lak satu hal.order burger 6 bijik,roti john 4 bijik, benjo 3 bijik.kat umah dia ada mentua tumpang tdo cakap bini tgh sarat.mana tak nye brader tu hangin.kitorang nampak jek dia tgh nk tutup kedai.kitorang lak dtg bagaikan garoda lapau.)
iv. aku tersenyum sorang mcm org baru nk meroyan. sebab cuba utk memikirkan perkataan yg sesuai utk ketiga2 situasi tu.perkataan itu ialah p(&(*&"@k........ohoxxxxxxxx

Tuesday, November 25, 2008

e-biz yg sengal

kekadang naik muak.rasa mcm nk constipated bila dapat info pasl e-biz ni.byk yg menipu. eg. ada satu flyer claim leh generate duit dari credit cad.rupanya, suh jadik downline.bezanye,system diorg dah boleh swipe card credit.tak yah la sebut sama kan.tp,mmg mlm tu buang masa betul gi dgr in person nyer taklimat kat ttdi jaya.buang masa,duit minyak,kopi panas plus hati yg panas.
time nk dgr tu, bila dah kuar pensel ngan kertas,nk plak ada pic piramid.
SAH!
Konpem terkena lagi badai MLM ni.
ps.rasa mcm nk bahasa kan jek brader tu,tu ari.tp sabar nyer pasal,secara budimannye aku tolak secara aman damai

Monday, November 17, 2008

glaucoma and cataract

susah gak eh klu org kena glaukoma ni. sebab ni sakit keturunan. ada member sorang, budak batu berendam, mak dia kena operate mata last week. sian gak. tak pasal2 nanti buta sebab tak dapat kesan penyakit tu. kena la pas ni gi cek doktor pasal glaukoma ni sebab arwah nenek aku dulu ada glaukoma n katarak.

bunyik mcm seram jek nama dia.....
















Saturday, November 15, 2008

kempen turun ghege brg oleh KPDNHEP

kempen turun ghege brg
kekadang aku tak faham mekanisme atau aku yg tak faham pasal mcmana macro eco theory response kepada harga penawaran serta permintaan barang, esp brg pengguna yg rerata byk guna brg asas mcm tepung, beras, gula n wutsoever.

kenapa mesti ada kempen camni sedang kan penguatkuasaan harga ke atas barang asas boleh kita kenakan penurunan berdasarkan penurunan harga minyak petrol dunia yg juga dipergantungi oleh indeks barang pengguna.blur kejap....

at least BN ada buat s'thing (a lot) utk kurang kan beban rakyat.

PKR?Haprak nk mampos.bunyik jek lebey. sesapa yg terpengeruh (pengaruh utk mengeruhkan keadaan) tu, sedau2 la diri tu cecepat agar jgn terpengaruh dgn si Encyclopedic tu.

ps.surcharge utk bus bila la plak nk dimusnahkan?!

Saturday, November 01, 2008

R(ewang)aya(p)

Tahun ni, raya gitu2.ada keje, gaji masuk lambat.mood raya terus ilang. kena lak standby utk bende bodo kat kilang.

gaji dapat lak, separuh.nk marah, aku ni staf baru.nk diam, kang aku lak yg kena berlapar. pk2 balik, no point kije kat tempat camtu. bg aku, kompeni byr gaji lambat, dah cukup jadik benchmark yg boleh aku label kan sebagai teruk.Bukan nye kompeni local.tp, MNC.tak yah la aku mention nama co. tu.cukup korang2 sumer tau, letaknye kat tepi federal, depan avon. sapa yg tau, tau la.sapa yg tak tau, amik la tau kat pak mak sedara korang yg kije kat area2 situ.Ohoxxx...

stress.bg aku, mmg tu satu bende dugaan.tp klu dh byk sgt, camner la aku nk keje lagi sploh tahun kat situ.dapat lak bos keling. lengkap dgn mata2.pun keling gak. tukang moncoi,gitau aktiviti staf.mmg keling perangai camtu.yg melayu nyer lak, seronok bersekongkol, betting ngan keling kat situ, mana2 staf baru, takkan kekal lama.diorg pun ramai yg baru.paling senior, tak sampai setahun pown.bulan doblas ni baru setahun.tu pun, tak confirm lg.lagak hebat, tak confirm.apatah aku yg pacal hina dina malaysian idol.sib bek ada geng yg memahami.geng sepercomolatan.loqlaq gak kitowang ni.tp still ada klik..

raya ketiga baru balik.










minggu raya ketiga, gi jalan2 cari pasal kat

i. umah Aja kat bangi.kenduri aqiqah anak2 buah dia.penuh gossip hangat sehangit ketiak mereka yg dtg teteghari buta yg panas tuh.layan daging aqiqah ala sup, gear box (byk rasanye pinggan2 yg retak,sebab ketuk tulang nk kasi sum2 kuar),bariani,ayam.pendek kata, sumer best2.

ii. menghala ke bukit rajah, umah sis flextronics aku dolu2.byk makan kek.memole, cakap, haus, nk minum air.tgk2 5 round,lap sampai haus shield.nasik ayam,rojak,kek,cupcake,kfc.sapa tak gegar iman tgh bende2 tu.

iii. kg baru, umah sahabat lama, selaku member borak kosong pasal business kat seksyen 8.

esok tu, gi umah pozan, dgn tok gebuk.aku jadik co pilot. kat kuala selangor.gi sana jln raya n gi tgk ladang 'awan' si pozan.ada 'awan' Gano n Tiram.sapa nk minat nk beli beg 'awan' dh siap abu kayu pokok getah atau cendawan segar,leh email ke futru05@yahoo.com.my atau senang citer,call atau sms direct ke 013-2335303 (Ahmad Fauzan Sarani).cendawan gano tu, dia sajek jek tanam,tp bukan skala besau.klu sesapa nk, dia leh usahakan utk tanaman skala besar.











puas ati gak kitorang lenjan dua pinggan 'awan' goreng tu ari.balik dari sana, singgah pasar borong ikan kat kuala selangor.tok gebok belikan utk parent dia.ikan kerapu bara (sib baek bukak lipan bara) ngan lala.aktiviti raya paling educative skali takat ni dlm hidup aku.nanti aku nk gi raya umah2 mereka2 yg ada kolam ikan ke, kebun tebu ke et cetera.

ptg,balik umah, pack brg apa yg patut ala koboi, mandi, mlm tu gak terus gi balik kampung sempena perayaan keling keesokkan harinye tu.

pg selasa baru balik shah alam.ibu masak mcm2.sampai timing belt perut aku jam.kena pakai chain agaknye next time.uhuk....


video

si siam yg selalu aku ganyang klu aku balik tengkera

video

Aliyyah Ameera,anak buah yg aku aku sayang.baby sis aku.

ps.sempat lg dating dgn yg tersayang kat tesco.rindu sgt kat Ms N.Doakan kami didekatkan rezeki utk diijab kabulkan tahun depan dan kekal berpanjangan hingga akhir hayat kami kerana ibadah kami kepadaNya.Amin.Insya Allah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...