nuffnang

Monday, December 29, 2008

Thursday, December 25, 2008

satu hari di hari n(g)atal (beberapa jam selepas berlakunye the feast of the 7 fishes)


beberapa jam selepas berlakunye the feast of the 7 fishes, begini la keadaan dryer segment kat umah aku.memasing mcm nk rak basuh baju.padahal weekend leh jek basuh. termasuk la aku.memasing gatal buat laundry hari ni. tergezut Che'Wan bila tgk dh takde tempat nk parking baju.Cadar simut aku sumer dh kena sidai kat hall. mcm keda dobi.ntah leh kering baju2 nih. row pertama dari belakang, baju Pakli,Row kedua baju aku, rown depan sekali baju Subky.towel merah tu jek rezab area utk Che'Wan.Sedey nye.malam td elok jek parking kosong.sekor pun dok malas lepak, tdo sumer.ari ni lak washin machine tu jadik heavy duty.Nangis melalak2 washin mashine tu kene buat OT time hari Natal nih. N3 kali ni saja nk isik quota tahunan menulis aku kat blog ni. tetiba dpt idea pasal dryer segmen kitorang yg sarat. sesilap dawai kawat tu ada yg ke bawah. esok keje konpem lengang.sumer mood coti lagi. mood nk anta anak gi skola.mood nk buat anak pun ada gak ni. ohoxxx...termoluccas (hanya si Aja jek tau moluccas tu aper) kejap

mimpi

pagi tadi aku mimpi situasi kenduri kawin.tak tau sapa nyer kenduri kawin.adakah kenduri aku sendiri?

amin

mimpi....mainan syaiton..

tahun pemalas

tahun ni mmg tahun pemalas aku
sebab aku malas:
i. update blog
ii.keje
iii. forex
iv. jenguk kengkawan
v. jenguk ibu ayah
vi. bersosial
tp aku rajin
i. tdo
ii.makan
iii. kaco anak dara org
Lantak..... hahahaa

Saturday, December 20, 2008

PTD assessment.

peha cramp.tu jek yg dapat aku ungkap ka seandai nye ada pak cik mak cik kat opis aku tanya pasl gaya jalan aku yg mcm robocop.dah la slow, nk turun tangga, solat, sumer slow in motion. uhukxxxx.
skg dah ok, sebab asid amino dah stabil kan asid laktik kat bahagian peha aku.dua tiga hari gak la nk baik. sapu tiger balm, tak lut. nk gak minyak misai yg ibu2 ngandung selalu pakai. mmg minyak tu panas.mcm tuang petrol.
klu krn PTD assessment, takde aku kena camni.dgr je la ckp ibu ayah aku,dirang suh aku gi gak sebab ni peluang yg susah nk dapat. sebab bukan senang nk lepas peksa PTD tu. assessement slm sehari tu sebenarnye nk improve efficiency PTD dlm urusan pemilihan calon utk interview. meaning, apa yg aku faham, ada sorang dari budak kat tempat aku kije, merangkap ex skoolmate aku, dia pun ada gi gak.tapi time cuti besdei sultan selangortu ari. maknanya, saringan dibuat 3 hari, tapi sessi berasingan. saingan tetap sama. cuma dibuat dgn cara yg agak lain skit dari assessment yg sudah2.memola, dia suh buat diskusi dlm bahasa omputeh.dlm sessi tu, ada yg berabuk cakap omputeh, tp isik tak kena,ada yg tekan kan slang loghat british, ada yg cuba bercakap omputeh,ada yg senyap sunyi,ada yg suka menonjol diri.so ada mcm2 gaya.benda yg sama jadik kat diskusi dlm bahasa melayu. cuma ditambah dgn terpekik terlolong sebab nk defend point memasing.bagi aku, tak perlu terpekik2,as long as msg sampai secara terus. tak yah nk bertegang segala urat kat badan.
lpas mentekadarah, (aku tak dapat pun, sebab nasik lauk sumer abis,no hal), ada saringan secara fizika. memola dia suh reka senam aerobik.pakai lagu aspalela.n then lagu hindustan apa tah. pas tu da aerobik 5 disiplin yg penat tahap cipan Z.time tu la kaki aku sakit2.rasa mcm nk pitam pun ada time tu.
bergerak dari kluang, dlm kul 5.sampai dah nk dekat maghrib. penat dia, takleh nk cakap. yg mampu aku buat adalah tersenyum dan tawakkal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...