nuffnang

Friday, March 27, 2009

sungai mengalir lesu

ari ni aku lesu.lesu dgn kerja n karenah org yg tak aku expect akan berkata2 ikut hati bukan pala otak.
aku kena sound ngan bos aku tadi sebab aku yg menyebabkan byk PCR PCO masuk intray diorang. kira aku ni penyebab diorang byk keje. bukan niat aku, tapi seolah diorang mcm tak suka dgn perbuatan aku tu.dah la separuh hari dgr lecture en erih, dua sessi lak tu.ptg tu lak ada briefing pasal PLM. arghhh.. tensen. liza cakap aku kna attende audit preview utk new system yg nk ganti kan PDM yg ha,pir sebaya umo dia ngan aku.
balik umah, singgah library, tgk reference pak ray, utk prep aku for the next asgmt.satu jam aku ada kat sana.
sampai umah, terus campak nugget daging dalam frying pan. goreg nugget tanpa minyak. terbalik2 kan jer. biar tak sedap, asalkan ada khasiat.
tgh2 belek forex aku, baca2 new forex kat forexfactory, dpt call dari seseorang.dia just nk wish tahniah for something yg aku dah tau maghrib tadi.telinga aku sakit sebab dia terpekik terlolong over excited kat tepon. nk jek aku masukkan tepon tu dalam mangkuk jamban yg berisik taik.aku tak larat nk layan time aku nk ada masa utk diri aku sendiri. tetiba dia cakap aku dah tak sayang kat dia. dalam hati aku terdetik perkataan 'wutever'.malas nk layan melancholic dia tahap terlampau all over me.letih + ngantuk + org buat aku tensen= lesu.

Wednesday, March 25, 2009

masa dan jiwa

masa aku mmg gila babi cepat berjalan. aku rasa hidup aku dah byk pengisian.
pengisian dgn kije, hubungan dgn ibu ngan ayah aku, master degree aku yg leh katakan assignment tak putus2, and hubungan istimewa dgn seorang makhluk bernama wanita.
cuma aku terkenang time masa aku yg mmg gila babi lambat berjalan mcm siput babi. aku rasa hidup aku kosong. mcm sebijik tin kosong di dalam bilik yg kosong, di sebuah rumah yg kosong.jiwa kosong. bila jiwa kosong, otak pun kosong. tp pocket aku tak kosong.
bila masa aku pack gila mcm sebijik tin yg penuh dgn pasir, di sebuah bilik yg penuh dgn kotak yg berisik baju bundle dalam sebuah rumah yg pack dgn perabot2 lama yg kusam dan hapak yg di taman nye penuh dengan semak kering yg baru kena racun round-up.bila jiwa pack, otak pun pack. tp pocket aku makin kosong....







Monday, March 09, 2009

follow the red brick road (to amat syah's wedding)


ni ada mamarazz amik rakaman aku tgh tulis mende tah...sib bukan aku tgh toooottt...

video

klu tak jadik elizabeth wong...hohohoho

ps.tingat lagu glamourous -fergie-

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...