nuffnang

Monday, June 01, 2009

puas ati aku!!!













puas ati aku uli2 budak2 ni.
budak2 yg aku maksud kan itu adala:
i. anak2 buah aku (esp Aliyyah ngan Siti)
ii. mereka2 seperti yg tertera di dalam gambarfoto.
weekend lepas mcm biasa anta laporan selaku pegawai tadbir diplomatik / ADO / etc.bukan utk DO aku, tapi utk famili aku di kampung. byk selok belok, celah bedah kije gomen ni mmg diorang pakar. andaikata ada Fakulti Kije Gomen kat memana IPTA, sure diorang antara barisan mereka2 yg DL 4 flat tiap sem. selok belok celah bedah tu sumer berkisar tentang psikologi ada pedagogi kije di sektor gomen yg kita sumer sedia tau bagaimana keadaannya seadanya.tak perlu lah aku ungkapkan satu demi persatu sebab aku tau korang sumer mmg dah jelas yg amat bende2 yg aku tak nak bagi tau. or in another word, ngabih kan boreh karbohidrat aku nk citer kat korang. umpama gromofon yg diulang byk2 kali sampai piring hitam bertukar jadik benang sebab dah dikait byk2 kali. yg paling menarik, area umah aku umpama di sedut black hole dan kembali ke zaman bapak aku muda2 dulu. sebab bergema ala2 cak kun cak kat belakang umah aku sebab ada kenduri kawin. sib baik la tak buat ronggeng sampai ke pagi. klu tak, aku dgn kuasa yg ada, akan mengumpulkan sumer ahli majlis utk membuat serbuan atas akta hiburan tanpa permit serta condisioner makanan yg dibenarkan.
ibu aku masak nasik ayam, sedap yg amat. tapi aku makan dgn jiwa yg agak hiba, sebab aku terpikir, di masa hadapan, aku takkan lagi dapat menikmati nasik ayam sesedap air tangan ibu aku tu. aku tau, ibu dan ayah aku dah makin tua. tu pasal aku tak kisah travel sejauh dua kali balik melaka dua minggu sekali dari pekan sg besar ke tengkera. dlm masa terdekat ni aku rasa masa tu makin suntuk sgt. samada diorang yg pergi selamanya atau aku.cuma aku byk2 berdoa kesejahteraan kami sekeluarga. doa kesejahteraan utk ibu dan ayah aku, keluarga kak long aku, keluarga adik aku dan diri aku.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...