nuffnang

Saturday, July 11, 2009

jari yang runjang (runcing +panjang)







time ni, mmg bebetul tak selesa.pertama, sebab aku tak potong kuku yang dah panjang mcm kuntilank. second, akutak mandi lag sebab akubaru balik dari sabak bernam ke shah alam. plan nk lepa sabak ngan memember opis, tapi tetiba EO aku membebel kat aku pasal ada sidang DUN kat SUK selangor...ades....parah...sure jumpa konco2 ng swee lin.penat aku nk layan psal issue kilang haram.sib baik dioang ada apply tapi nk buat camner, dh kerajaan negeri skang dah beku kan permohonan tanah. so long then...

yg paling best semalam balik dari INTURA aka ZATHURA, dapat memberroad trip paling memboxankaaannnn dalam dunya.dia tertdo, aku lak ngantuk sebab takde org layan. next aku tak kira, nk naik gak star cruise gi INTURA!!!sampa shah alam kul 12, anta member yg mamai tu, gedebak gedebuk sumer dh kul 3.yg paling best, takde timerkasih n kereta ku dibiarkan sampah di dalam nye.nk kata hot, takde la plak, tapi aku rasa mungkinsala aku sebab aku terlalak2 dlm keta, nyanyi lagu kat X fm, pas tu klu da lagu favourite, lagi la, makin galak aku bukak sampai bergegar keta kecik aku tuh. sure minah yg tompang keta aku tu tobat dah tak na naik ngan aku...hohohhoho tgk2 kejap2 dia sms sapa tah dgn lebey rela dari borak ngan aku. kejam tak aku?

sampai puncak perdana, dh pagi buta, kul 3 cenggitu,amik beg multimedia aku, masuk umah, bukak baju terus tdo.....

pagi kul 9,sepatutnye aku ada kat sabak bernam kul 8 tuh, dgn badan leth, aku hamun sapa la yg pandai sgt buat kursus 4 hari.dah alang2 tu, buat terus seminggu, kan senang.agak2 klu susah sebab INTURA opis tutup jemaat tu, paksa jek diorang.tak pun buat kat mana2 intan, tak pun, bina intan yg cutinye bukan jatuh pada hari yg pelik2.wutever....

arakian nk dijadikkan cier, secara resminye aku ditempatkan di Unit Hasil, memangku penguatkuasaan serta beberapa kes2 kilang haram kat sekinchan yg letaknya bawah unit pelupusan. bilik aku kat unit hasil tu agak besar skit. cuma yg ku puas hati sebab bilik tu terang dgn cahaya semulajadik, tnpa lampun pun, bilik tu still terang. dari tingkap bilikaku dah boleh nmpk kebun mini terung, sawi, bayam n tah apa2 tah yg bebudak opis aku tanam.best sgt tgk hasil tanaman unit aku tu.aku ingat nk tanak pokok balak atau gaharu la kat depan tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...