nuffnang

Monday, April 05, 2010

masa kian pendek

klu dulu time kat SB, aku rasa masa tu panjang la yg amat. tak byk bende yg aku leh buat melainkan klu ada mtg kat s alam, baru la terluang masa aku yg byk kat SB. sejak transfer ke klang, masa yg panjang jadi pendek. bukan sebab quantum mechanic yg jadik pendek, tapi masa yg terluang mmg bebetul fully utilized.dah tak selapang dulu. maybe org kata, klu kita rehat kan sgt mnda, jadik dungu.. aku hampir jadik dungu bila kat SB dulu. walau apa pun, walau masa aku kian pendek dan terisi dgn byk pengisian, aku puas. aku puas sebab aku dapat rasakan masa kerja aku penuh berkat. gaji yg aku dapat penuh berkat. tak makan gaji buta. walau pun aku tau, time aku kat SB dulu mmg byk keje, tapi keje yg bukan sepatutnye aku buat. ditambah dgn komitmen famili, mmg satu bende yg mencabar...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...