nuffnang

Wednesday, June 15, 2011

orang tua gatal

bebaru ni, aku adalah ter attend one lousy meeting kat opis. biasa lah kan, mtg makan. content mtg tak penting, yg penting perut kena isik sebelum attend that lousy meeting. tapi, aku bukan nk cter pasal meeting yg lousy tu, tapi aku nkcter sorang staf veteran yang baru nk akil baligh. dia ni agak rapat ngan ada sorang mak tiri aku kat bhgian pentadbiran. dia slalu berbual ngan 'mak tiri' aku tuh dgn mesra yang amat sehingga lah si tua baru nak akil baligh ni menggabung kan perkataan KOPI dan TEH menjadik perkataan resmi opis sebagai KOTEH?

agak2 korang lah kan, layak ke org tua mengenyam tu di akil baligh kan atau di kebiri kan jek..

atau bak kata ucop, kita bako jek....


Tuesday, June 14, 2011

giler glamour kah aku?

giler glamour kah aku bila dikatakan public ramai nk jumpa kat luar opis?

giler glamour kah aku bila tepon tak putus2 berbunyik sampai nk pecah speaker tepon aku tuh?

giler kah klu aku kata kan kepada public2 itu sumer 'berhambus kamu sumer, i dah nk termuntah tgk muka u'ols!!!'

giler pangkat kah aku bila aku fikir kan yg aku masih bergred rendah tahap kerani cabuk walhal ada kerani yg gred lebey rendah dari aku tapi berhati mulya?

giler kah aku sebab buat en3 giler ni walhal mmg n3-n3 aku sebelum ni pun giler2 belaka dan dipenuhi dgn sumpah seranah....


Monday, June 13, 2011

nur kasih the movie


aku bukan la org yg layan cter nur kasih ni tiap ptg. wife tersayang aku jer la yg selalu layan tiap ptg pas balik kije. tak pun lepas sahur.hohoho bila la lak tu kan..

aku brp familiar sgt ngan jln cter nurkasih tu, tapi yg membuat kan tertarik nk tgk cter nur kasih tu sebab ada syarifah sofea. aku penah terjumpa minah ni kat subang parade time aku otw nk ke gym. minah ni pakai seksi tak hengat. pakai suar jean pendek ketat ala2 kylie minogue.tapi hajat tak kesampaian sebab kelibat mahu pun batang hidung minah tu pun takde dlm muvi tu sebab wife aku gtau, watak minah tu dah mati. i mean, watak dia dlm cter tu. mati sebab sirosis kot. 

cter tu bagus sebab khabir bhatia yg direct. mmg intro setanding dgn western punyer muvi. cuma casting agak lari. cinematography mmg superb. kejayaan g dikecapi pada hari lepas adalah, wife aku berjaya tidak menangis time tgk citer tu, walau pun hakaq ipau aku kata, klu nk tgk cter tu, kena bawak towel gudmoaning siap2.....

roti panggang udang kuah timun aka seafood buschetta

sorry guys, semalam tak sempat nk snap gambar roti panggang kuah udang yg ibu aku buat semalam sebelum aku dan famili berangkat pulang ke kl. klu nk kata sedap, mmg sedap. lagi sedap semalam sebab aku modified panggang lagi sekali dgn mentega. aku dah try cari kat google, tapi tak jumpa. br jap tadi, aku call mak aku tanya pasal roti panggang udang tu. dia kata dulu ada sorang jiran ni wife dia org kelantan yg ajau. so, meaning makanan tu asal dari kelantan la kot. 
konsep masakan mak aku tu sebenarnya ala2 bruschetta cenggitu. cuma pakai roti gardenia jek beza nye. klu kat italliainies tu bapak bagutte. kuah timun timun di blend sampai halus, then masukkan skit cili padi. pas tu taruh blue cheese skit... pergh mmg oriental meets west gilox.....

klu nk ikut kat bruschetta ni satu hidangan yg sihat. sebab byk sayur. 

bona pettite.....

ps. mlm ni nk beli bagutte lepas gym sebab nk buat bruschetta udang la. tak pun calamari bruschetta. 


Friday, June 10, 2011

cerita lucah dan pornografi

agenda hr ni tak lain tak bukan adalah rileks semata2. walau td, sebelum friday praya, aku tertdo dlm keta pakai blazer, sampai berpeluh2. sib bek hr ni hujan sepoi2 bahasa. takde la panas mana pun. tp klu dah lupa nk bukak blazer, dah mcm sauna dah. apa kena mengena cerita lucah dgn citer pornografi dgn pakai blazer lak ni??

haah ni aku nk habaq kat hang2 sumer yg lepas aku conduct auction td, adalah sekor makhluk ni mendatangi aku tanpa seurat benang pun antara lutut dan kaki nye. kira betis dia jer la yg berbogel. nk tunjuk dia gi facial betis tiap minggu la tu. almaklum la, lawyer.... kendian tegur aku kata lama tak nampak time inquiry. dalam hati aku, either ko yg tak nampak or ur company might have not been hiring ur legal service as part of the process of getting order for sale. tak payah la aku sebut nama minah (takkan mamat lak kot. something wrong tu klu korunk pikir mamat buat facial betis kat mesia ni esp among typical malays) tu dari legal co mana lah kan. discretion is disclosed, right? so, lepas berceloteh ngan aku, dtg sorang lg minah dari auction house mana tah    yg berpakai ala lelaki. dressing dia mmg smart la time tu. lg smart dari aku lak tu (smart kah aku?) dia tanya next case bila. aku jawab "could u pls allow me to breath for a sec? tq " dia senyum jek.agak sarcastic juga la pagi td. 

apa yg lucah nyer yer pada n3 aku kali ni? maybe pasal view kita sebagai manusia terhadap insan yg lemah bergelar wanita. perlu ke dilabel sebagai insan yg lemah? bg aku kaum wanita adalah kaum yg gagah perkasa. gagah perkasa tak semestinya tough body ketul2, kan. walaupun aku penah terzeremphuck dgn wanita yg badan ketul sebelum ni. i mean real lady, not a tough man caught in a lady's body. golongan pompuan pun ada kekuatan diorang yg tersendiri. mesti korunk sumer terpikir pasal kuat di ranjang kan? haah, dah cukup lucah le tu kan?

heh heh heh 

Thursday, June 09, 2011

Kisah Pedagang Belanda membeli tanah seluas kulit lembu di Melaka

Arakian nk dijadikkan cerry-tera, dengan pedagang Belanda pula raja Melaka telah menjualkan tapak tanah untuk Belanda berdagang, seluas kulit lembu yang sudah kering. Memang melucukan permintaan pedagang Belanda ketika itu kerana Sultan sendiri terfikir eloklah diberikan sahaja tanah sebidang itu secara percuma. Dalam benak raja Melayu dan pegawai istana ketika itu pedagang Belanda yang datang sudah sewel. Bagaimana mahu membuat tapak niaga sebesar kulit lembu ? Tetapi, apabila perjanjian sudah dipersetujui, pedagang Belanda pun menghiris kulit itu menjadi tali dan tali itu pun diregang untuk dijadikan ukuran kawasan tanah yang diperlukan. Itulah kawasan 'Stadthuys' yang merupakan warisan sejarah Belanda di Tanah Melayu. Itulah imej kebijaksanaan orang 'Benggali Puteh' yang pernah ditarik janggutnya oleh pengawal istana raja Melayu satu ketika dulu. Sayangnya belum ada orang Melayu yang mahu meminjamkan pisau cukur kepada mereka.



aku jatuh cinta

mesti korunk2 sumer ingat aku t'lah jatuh cinta skali lagi kan? semustinya anda2 sumer t'lah tersilap sebab aku in love dgn tugas yg aku buat skg. aku skg byk:

i. deal ngan lawyer
ii. deal ngan bankers,
iii. deal ngan chargor,
iv. last but not least, aku mediator antara ketiga2 parties di atas. ala2 fairly legal gtew khannn...

yg pasti aku aku seronok dapat tolong org. aku dapat tolong:
i. lawyer interpleasekan banker's sebab bankers tu client diorang,
ii. bankers tolong jual kan watever gadaian yg diorang ada ngan chargor,
iii. bagi advise kepada chargor pasal hal ehwal kewangan peribadi. sometimes aku ada gak rasa mcm pegawai syariah, kaunselor dan shrink sebab kena dgr problem2 chargor.

last but not least (byk nyer last but not least aku) tolong auctioneer dapat kan kes.

Wednesday, June 08, 2011

hobby

baru aku terperasan, aku tak penah ada blog cter pasal hobi aku. or perhaps, mmg aku takde hobi. cuma sejak dua menjak ni, aku semacam terasa nk join group2 mountain2 biking kat area2 aku. ada la sekor dua ekor ex ofismet aku yg join termasuk lah adik aku. so, klu nk ikut kan, xtvt cycling ni quiet phenomenon gak lah. satu sebab ianya very healthy xtvt. nk kata selamat, tgh makan pun boley tersedak nasik kan. 

time tgh2 borak2 ngan member kat skype (nampak sgt aku ni cenekeh kije) ada la diorang g tau pasal bende yg patut aku ada masa memula nk menceliburkan (cebur + libur) diri dalam dunia basikal ni. walaupun aku tahu beskal yg diorang maksudkan tu harga mcm nk beli moto satu, tapi berbaloi klu digunakan selalu. sama la gak ngan membership gym aku tu, klu tak digunakan sure sia2. so, mmg klu ada masa terluang, sure aku bertamu di celebrity fitness (kekadang ngulau kat situ) heh heh heh 

pasal aktiviti berbasikal ni, diorang bagitau aku, diorang buat once a week. during weekends. so, most probably basikal tu akan digunakan seminggu sekali je lah. at least adalah gak masa aku terluang walaupun ak utahu, aku patut spend masa ngan baby aku. tapi member2 yg lain tu anak ramai, ok jek maintain jadik hot daddy. hahahahahaha

Monday, June 06, 2011

cuti-cuti kenduri

lama nian aku tak menjengah mahupun menulis blog. atau dlm wording lain, aku malas nk nulis, senang abis citer kan. wadah aku kali ni nk sentuh ttg musim coti skola aku yg dihujani dgn byk kad. bukan kad dari peminat tetapi kad2 kawin. klu dulu org2 tua kita jek yg ada nama diorang kat atas kad kawin tu. ni jam, nama aku ngan wife aku lak. tiba lah giliran di mana satu fasa peralihan yg menunjukkan betapa tua nya dunia ini. ke sebenarnye aku nk ngelak sebut aku ni yg dah tua... hohohoh. pepehal kenduri kendarat tu sumer bukan had pada kenduri kawen semata2, tapi kenduri aqiqah. alhamdulillah, kenduri aqiqah baby boy aku berjaya dilaksanakan walaupun ada few group of people yg aku jemput tak menjengah pun utk dtg. 

bila dah kenduri byk sgt tu, mula la malas nk gi gym. time amik gambar kat kenduri member kat puhong, nampak sgt gemok yg amat. mula la hr ni aku tak makan tghari. pagi minum nescafe jek. tghr td makan roti canai ngan kari daging jek. bunyiknye sama jek mcm makan byk. tp yg pasti, yg masuk pasti kuau kan. so, mmg sebeban taek kuau semlm. 

time ni la bawak baby ngan wife aku kuau g jenjalan....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...