nuffnang

Wednesday, September 21, 2011

blog yg panjang tentang aku.

lama nian aku tak berblog panjang2. al maklumlah, tak berfamili. nk buat camner kan. dah bz ngan wife and anak. bz uruskan rumah and wat ever. tapi aku tak penah terlintas dlm hati nk cakap sesuatu tentang diri aku. aku sebenarnya berat nk berbicara ttg diri aku tapi kena gak bagitau. 

apa yg pasti , aku mungkin seorang yg cinta kan keamanan. suka kan kedamai di jiwa aku dan jiwa org lain jua. kedamaian mungkin dtg klu semua org ada perasaan dan harapan sebegitu. tetapi itu hanyala harapan. setiap org ada agenda masing2. tak kira agenda diorang apa pun. agenda nk tolong sahabat yg lain ke, nk kondem org lain ke, nk pedajal kan org lain ke. tu sumer lumrah dan adat hidup manusia. 

aku juga seorang yg cinta kan seni. mungkin seni itu buta atau semua org butakan seni kerana seni hanya lah satu medium yg teramat subjective. hinggakan lukisan2 aku disalahtafsirakn oleh ibu bapaku sebagai lukisan para anak2 hingusan. kenapa mesti mereka berfikiran sebegitu kerana bagi mereka seni itu hanya gabungan warna yg berselirat di sana sini tanpa hala tuju yg pasti. dikatakn kebutaan seni itu bagai kecelaruan minda. masakan seni itu byk tergantung di dada2 show room dan di dada entrance hall pencakar2 langit terkemuka di new york. masakan no. 5, 1948 Paul jackson Pollock menjadik rebutan David Geffen ketika di di suatu auction, yg mana hanya coretan sahaja yg kedapatan. 

aku jua seorang yg suka aktiviti sosial. agak cemerkap andai kukata aku seorang yg so sial. hahahahaha. terkadang sosial itu perlu. hanya la kerana aktiviti sosial itu tidak perlu terlalu kerap. ada yg mengatakan aku seorang yg kurang bersosial. itu kata mereka yg tiada erti limitasi dalam kaedah berso sial. perlu kah aku bersosial atau sosial aku dgn tuhan bagaimana pula?

aku jua seorang yg gemar mencetuskan idea yg mnerbitkan persoalan. lebih byk persoalan dari jawapan.

saki baki hari2 ku

ni tinggal beberapa hari aku akan berkampung di Intan.

terasa sayu lak bila terngiang2 suara tawa isteri dan anak aku.

6 bulan berpisah bukan la satu tempoh yg pendek.

tah kenal atau tidak baby son aku yg masih kecik tu.

rasa mcm nk patah balik ke career life aku mcm dulu.

tak yah gi kursus lelama. tak yah nk ngipas2 org. tak yah nk kiss ass org.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...