nuffnang

Friday, June 15, 2012

badan x rasa letih. minda pun. 

tp rasa lesu... naper eh?! 
lepas anta keta aku servis kat ttdi jaya, agaknya scene tgh2 jerebu tebal tghr td yg menyebabkan sindrom winter sonata aku dtg balik ...  sgt sentimental yg memental kan mental aku. langit mendung tatkala matahari bersinar merah tapi terik dan hangat yg berbahang. 

time berjalan lesu ke arah kedai pokloh, kedai feveret aku time kje flextronix dulu, time tu minda aku dihujani dgn pelbagai kenangan. sgt dramatik. mcm dlm video clip mtv + siti nurhaliza gtew kan.time org tak brp ramai sgt. biasanya time2 camtu mmg kedai tu dah kena amuk dgn org2 yg kelaparan mabukkan sambal petai pokloh yg biasa2 tp berpuaka tu. 

aku amik nasik. tp lum sempat bekas nasik nasik paras pinggang, aku dh tunduk, amik nasik dr bekas nasik yg letaknnya kat lantai tu. kalo org biasa2 tu, tak nak punyer nk mengamik nasik dari lantai kan. darjat la konon. pas tu, pusing2 tgk memana lauk feveret aku yang bekas stainless steel nye masih tak bersenduk. takkan nk kaup pakai tgn.  sgt uncivilised.. so barbaric. 

kelihatan selang sedepa dari depa aku, ada sorang apek yg mmg penunggu setia kedai makan masakan pantai timur tu sedang amik lauk pakai sudu besi yg maha kecik. betapa inisiatif dia yg sgt determined.

aku ami lauk perut masak lemak, ayam masak merah + kuah ikan sweet sour, kacang panjang feveret and last but not least, tempoyak berlada yg aku kaup dari baldi yg penuh dgn tempoyak tu. biasa nye dalam kul 2 cenggitu beldi tu akan tinggal separuh. i mean tempoyak, bukan beldi. nampak sgt org yg dtg tu makan beldi klu aku sebut baldi tinggal separuh ...

lepas mentekedarah tu, aku pun gi jenguk keta aku balik. diorang tgh tunggu minyak semi sintetik dr kedai lain la tu. biasa la kan. org bisnes takkan keep stok dlm kedai. kesannya, aku kena bayau rm130 sebab minyak dlm enjin aku tinggal seco'et. boley camtu? biasa caj bawah seratus jek.  damn it. 

drive keta aku dgn rasa aman lg nyaman.

tp dgn penuh rs winter sonata tu x ilang2. try kontek member2 flextronix, tp ramai yg dah dok jauh rewang dari kawasan aku tu. aku jek yg tak dapat terima realiti sampai skg yg aku dah x kje flextronix lg. 

sejak zaman aku di flextronic berakhir, life aku dah hilang vibes. no life. life aku dtg bila bersama keluarga aku jek. syukur mereka ada. 
kengkawan dh semakin berkurang. tak kira la kawan skola, kawan uni, kaan flextronix (kecuali geng cycling) and kawan kje yg lain. sumer dah totally lost kontek. plus all my Xs. sah2 la diorg masih menyirap kat aku kan. yg pasti, aku minta maaf dan aku maaf kan diorg juga. 

chiouw...

XOXO


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...