nuffnang

Tuesday, May 28, 2013

nk kesian ke atau nk kena pestle and mortar??

kekadang bila aku handle satu2 kes foreclosure ni, x tau sapa yg patut kena kasut.

borrower atau lawyer yg wakil kan bank?

borrower lak ada yg tak reti terms2 yg ada dlm agreement.main tenyeh jer agreement tu.

yg bank lak (esp bahagian sales) dok push borrowe tenyeh agreement cecepat.

nk aku kasut kan si bankers, diorg dok bhgian recovery.

nk aku kasut kan lawyer, diorg buat conveyancing jer.

patut kah aku summon banker bahagian sales tu skali?

then aku suh borrowe, lawyer and banker (bhgian recovery) tu tenyeh kepala banker (bahagian sales) ramai

dgn pestle and mortar?

Wednesday, May 22, 2013

i quit

enough is enough

i just couldnt tolerate even further

is too heavy to carry around burden on my shoulder.

to many cocky talker.

and so,

i quit gym

n enjoy the nature by running around the Shah Alam lake and ride on my TCR 0 along Guthrie Corridor Expressway.

Wednesday, April 24, 2013

kena slalu makan

aku kena slalu makan .bukan utk gemok tapi sebab migrain aku.

camner nk sentiasa makan klu sekali makan macam jin melantak.

doktor kata (wife aku kata) kena makan 6 kali sehari. aku tak tau nk makan apa.

so aku pun melantak nasik goreng 2 pinggan, kfc ngan mcd tiap hari.

hasil nyer....


ini hanyalah ilustrasi khayalan penulis semata2. bukan skala sebenar. sekian..

Tuesday, April 23, 2013

Kia 2013

yang ni


atau yg ni

 ?


ubah angin

hujan sgt lebat di luar dari tingkap opis aku yg luas. fail bertimbun, kugagah kan utk tenyeh seberapa pantas yg mungkin. ketika ini, aku baru jek settle inquiry utk kes2 foreclosre. sesambil tunggu kes sampai, aku layan blog member2 yg nostalgic. ada gak yg trajik sambil tunjuk kepala n dada terbelak sebab kena pokah. ngeri, dgn segera aku tutup blog2 yg negatif itu.

rasa pergerakan kerja aku mcm dah terlalu rutin. tiada lg kepelbagaian seperti apa yg aku dok dgr dari member2 di federal. rs mcm nk ubah angin kerja jek.

ayuh ke putrajaya (mcm slogan pakatan la plak)

Tuesday, February 26, 2013

dinner 26022013

roti bakar dgn butter + tuna in oil + cheese keping + salad yang dipotong halus = sandwich for my dinner.

ps. sorry xde gamba sebab nnt anda semua terliur...

Monday, February 25, 2013

weekend bebaru ni balik kampung.

meriah yg amat sebab:

i. sabtu kenduri kawin utk dua org adik beradik pak sedara aku belah arwah pak mentua aku. kenduri kat dewan yang sama kat Dewan Bestari, Stadium Hang Jebat. ada byk air warna warni. utk mereka2 yg diabetic, sila awasi kandungan glukos dalam darah anda

ii. mlm nye layan steamboat kat Api-api Steambot and grill. ptg dah tala dua tiga pinggan bariani gam batu pahat, mlm tala daging kambing, ikan pari bagai sumer tu. promote jgn tak promote ekonomi org Islam....
tanya kat staff diorg, ada nk open francais x nanti kat shah alam?



hasil nya:

i. selsema dan batuk2. confirm tonsil aku bengkak. boley MC dua tiga hari. yehuuuu!!! mana candu aku, vicks inhaler, nk sumbat dlm hidung.

ii. selepas membanting tulang kat gym beberapa bulan nk kempis kan perut, dlm masa 5 minit, perut dah boroy balik....

mode:  nk puasa sunat tiap minggu....isnin dan khamis.

Friday, February 22, 2013

bocor

tepat kul lapan

tetiba semalam dah terasa nak mengarang. semenjak dah bertambah2 tanggungjawab ni, makin takde masa lak nk update blog. kekadang rasa tertekan gak sebab x update blog.
bebaru ni toilet umah aku tu bocor. klu dah bocor  tu, harus lah poket pun bocor kan...bocor sebab waterproofing dah x lut .. kena hacket n buat waterproofing baru. mmg sah2 la kena buat tiling balik.

aku pun g la cari kontraktor2 yg agak2 boleh menyetle kan masalah aku tu.

dapat lah ada sorang ni. aku tak sure dia ni org sini ke atau org seberang.

yg pasti aku tanya no ic dia and nama betul dia.cuma tak sampai hati nk suh dia kuarkan ic dia. patut kah aku?

kje bagus, tapi toilet masih bocor hatta dah siap tukar tile bagai sumer tu.

tekad dalam hati, selagi air menitik hatta ke titisan yg terakhir skalipun, sesen pun aku takkan bayar balance dia.

time dia tgh kje kan toilet aku tu hr, beriya kata gerenti takkan ada air menitik.

tup tup tgk masih lagi lembap porch depan umah aku tu dah mcm sarang hantu.bukan rumah hantu dah...

org umah aku dah bising. aku pun dah stress tiap kali aku sampai umah sebab yg bocor nyer bebetul kat entrance pintu umah aku......

awas kalian sumer bila nk upah org betul kan toilet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...