nuffnang

Tuesday, February 26, 2013

dinner 26022013

roti bakar dgn butter + tuna in oil + cheese keping + salad yang dipotong halus = sandwich for my dinner.

ps. sorry xde gamba sebab nnt anda semua terliur...

Monday, February 25, 2013

weekend bebaru ni balik kampung.

meriah yg amat sebab:

i. sabtu kenduri kawin utk dua org adik beradik pak sedara aku belah arwah pak mentua aku. kenduri kat dewan yang sama kat Dewan Bestari, Stadium Hang Jebat. ada byk air warna warni. utk mereka2 yg diabetic, sila awasi kandungan glukos dalam darah anda

ii. mlm nye layan steamboat kat Api-api Steambot and grill. ptg dah tala dua tiga pinggan bariani gam batu pahat, mlm tala daging kambing, ikan pari bagai sumer tu. promote jgn tak promote ekonomi org Islam....
tanya kat staff diorg, ada nk open francais x nanti kat shah alam?



hasil nya:

i. selsema dan batuk2. confirm tonsil aku bengkak. boley MC dua tiga hari. yehuuuu!!! mana candu aku, vicks inhaler, nk sumbat dlm hidung.

ii. selepas membanting tulang kat gym beberapa bulan nk kempis kan perut, dlm masa 5 minit, perut dah boroy balik....

mode:  nk puasa sunat tiap minggu....isnin dan khamis.

Friday, February 22, 2013

bocor

tepat kul lapan

tetiba semalam dah terasa nak mengarang. semenjak dah bertambah2 tanggungjawab ni, makin takde masa lak nk update blog. kekadang rasa tertekan gak sebab x update blog.
bebaru ni toilet umah aku tu bocor. klu dah bocor  tu, harus lah poket pun bocor kan...bocor sebab waterproofing dah x lut .. kena hacket n buat waterproofing baru. mmg sah2 la kena buat tiling balik.

aku pun g la cari kontraktor2 yg agak2 boleh menyetle kan masalah aku tu.

dapat lah ada sorang ni. aku tak sure dia ni org sini ke atau org seberang.

yg pasti aku tanya no ic dia and nama betul dia.cuma tak sampai hati nk suh dia kuarkan ic dia. patut kah aku?

kje bagus, tapi toilet masih bocor hatta dah siap tukar tile bagai sumer tu.

tekad dalam hati, selagi air menitik hatta ke titisan yg terakhir skalipun, sesen pun aku takkan bayar balance dia.

time dia tgh kje kan toilet aku tu hr, beriya kata gerenti takkan ada air menitik.

tup tup tgk masih lagi lembap porch depan umah aku tu dah mcm sarang hantu.bukan rumah hantu dah...

org umah aku dah bising. aku pun dah stress tiap kali aku sampai umah sebab yg bocor nyer bebetul kat entrance pintu umah aku......

awas kalian sumer bila nk upah org betul kan toilet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...